INFORMARE - Stare de alerta - Mai 2020

STIRE / Vineri, 15 Mai, 2020 11:07
INFORMARE - Stare de alerta - Mai 2020

INFORMARE privind starea de alertă instituită la nivel național, începând cu data de 15.05.2020

Pe întreg teritoriul României, începând de astăzi, 15.05.2020, a fost declarată starea de alertă, pentru o perioadă de 30 de zile.

În starea de alertă, prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, începând cu data da 15.05.2020, sunt impuse o serie de măsuri și restricții, care sunt prezentate în rezumat în continuare.
1) În spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite.
2) În interiorul localităților este permisă circulația persoanelor fără a fi necesară declarația pe propria răspundere, dar se va evita formarea grupurilor pietonale mai mari de 3 persoane, care nu aparțin aceleiași familii.
3) Se instituie interdicția deplasării persoanelor în afara localității, dar cu unele excepții (deplasări în scop profesional, pentru activități agricole, îngrijirea unei alte proprietăți, tratament, îngrijire copii sau rude, asistență persoane vârstnice, deces membru de familie, participarea la evenimente familiale cu un numar limitat de persoane, asistență medicală care nu poate fi amânată, realizarea de service auto, efectuarea ITP -ului, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu etc.). În cazul excepțiilor vom avea nevoie de declarația pe propria răspundere.

Modelul declarației îl vom afișa pe pagina și pe site-ul Primăriei Fumușeni.

4) Se redeschid parcurile pentru public - cu excepția locurilor de joacă pentru copii și cu respectarea măsurilor generale de prevenire și protecție (păstrarea distanței, grupuri de până la 3 persoane etc.).
5) Se redeschid cabinetele stomatologice.
6) Consultațiile la cabinetele medicale și la cele stomatologice se vor face în baza unei programări prealabile, fiind interzisă staționarea pacienților în zonele de așteptare.
7) Coafurile și frizeriile își reîncep activitatea cu respectarea măsurilor protecție și distanțare socială.
8) În cazul instituțiile publice (Primăria Frumușeni) și a operatorilor economici (magazine alimentare si nealimentare) care desfășoară activități ce implică accesul persoanelor în interiorul clădirilor, sunt impuse următoarele măsuri:
a) evitarea creării unei aglomerări de persoane în interior, respectiv asigurarea unei distanțe minime de 2 m între oricare două persoane apropiate;
b) nu va fi permis accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,3 C;
c) la intrarea în clădiri vor fi asigurate produse de dezinfecție, respectiv se va realiza dezinfectarea periodică a suprafețelor expuse.
9) Slujbele religioase se pot desfășura în exteriorul bisericilor/lăcașurilor de cult, cu respectarea distanței între participanți și purtarea măștilor de protecție. Slujbele religioase cu caracter privat se pot desfășura în interiorul bisericilor cu participarea a maxim 16 persoane și cu respectarea măsurilor de protecție.
10) Sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, concerte sau orice alte întruniri în spații deschise, precum și activitățile de jocuri de noroc desfășurate în spații închise.
11) Se menține suspendarea temporară a activității de servire şi consum al produselor în spațiile din interiorul restaurantelor, barurilor, birturilor, cafenelor sau a altor localuri publice, cât și la terasele din exteriorul acestor locații.
12) Se menține suspendarea cursurilor din toate unitățile și instituțiile de învățământ până la finalul anului școlar. După data de 02.06.2020, se vor putea desfășura activități de pregătire, pe o perioadă de 2 săptămâni, pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12- a și a 13-a), precum și pentru organizarea examenelor naționale în condițiile respectării măsurilor de prevenire.
13) Se instituie, începând cu data de 15.05.2020, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, măsura carantinării/izolării la domiciliu sau locuință împreună cu familia/aparținătorii cu care locuiesc împreună, pentru 14 zile. Persoanele care intră în țară pot opta, pentru a nu-și expune familia, pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități. Între excepțiile de la această măsura se numără și șoferii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone.

 

DOWNLOAD FISIER PDF          Declaratia pe proprie raspundere - AICI

 


Alte stiri si evenimente:https://www.frumuseni.ro/stiri-locale/detalii/8-ambrozia-recunoastere-si-combatere.html

AMBROZIA recunoastere si combatere

STIRE / Vineri, 19 Iunie, 2020 11:30

https://www.frumuseni.ro/stiri-locale/detalii/6-covid-19--reguli-de-transmis-elevilor-și-parinților.html

COVID-19 - Reguli de transmis elevilor și părinților

STIRE / Joi, 09 Aprilie, 2020 09:24

https://www.frumuseni.ro/stiri-locale/detalii/4-covid-19--reguli-pentru-personale-aflate-in-carantina.html

COVID-19 - REGULI PENTRU PERSONALE AFLATE IN CARANTINA

STIRE / Duminica, 05 Aprilie, 2020 09:21

https://www.frumuseni.ro/stiri-locale/detalii/3-informare-covid19.html

Informare COVID19

STIRE / Duminica, 05 Aprilie, 2020 09:01

https://www.frumuseni.ro/stiri-locale/detalii/2-a-venit-moș-craciun-….html

A venit Moș Crăciun …

EVENIMENT / Vineri, 20 Decembrie, 2019 11:20

https://www.frumuseni.ro/stiri-locale/detalii/1-ma-intorc-cu-drag-acasa-.html

MA ÎNTORC CU DRAG, ACASA !

EVENIMENT / Sambata, 03 August, 2019 11:20

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si dorim sa confirmi acordul tau.