PRIMARIA FRUMUSENI - COMUNICARE PRIVIND DESFASURAREA IN CONDITII SIGURANTA SANITARA A ALEGERILOR LOCALE

STIRE / Miercuri, 23 Septembrie, 2020 13:48
PRIMARIA FRUMUSENI  - COMUNICARE PRIVIND DESFASURAREA IN CONDITII SIGURANTA SANITARA A ALEGERILOR LOCALE

COMUNICARE

privind desfășurarea în condiții de siguranță sanitară a alegerile locale din 27.09.2020

 

În vederea desfășurării în condiții de siguranță sanitară maximă a procesului electoral din data de 27 septembrie 2020 și în baza prevederilor legislației în domeniu, Primăria comunei Frumușeni a luat o serie de măsuri pentru:

● protejarea sănătății participantilor la procesul electoral și a sănătății publice prin reducerea la minim a riscului de infectare cu noul coronavirus;

evitarea aglomerării în sediile sectiilor de votare ( Școala Gimnaziala din Frumușeni, Grădinița din Aluniș);

● asigurarea distanțării fizice între participanții la procesul de votare;

● reducerea la minimum a contactului cu suprafete potențial contaminate și a schimburilor de obiecte între participanții la procesul electoral.

 

În vederea îndeplinirii acestor obiective, Primăria a luat/va lua următoarele măsuri:

► Au fost achiziționate măști de protecție facială și materiale de dezinfecție a mâinilor și suprafețelor. Persoanele care nu au măști de protecție vor primi una la intrarea în secția de votare.

Purtarea măștii de protecție (astfel încât să acopere nasul și gura) este obligatorie pentru toți participanții la procesul electoral, pe toată perioada în care se află în sediul secției de votare și în localul de vot.

► În cadrul celor două secții de votare - Școala Gimnazială din Frumușeni și Grădinița din Aluniș – sunt stabilite circuite separate de intrare și de ieșire în/din sediile secțiilor de votare, astfel încât alegătorii să petreacă un timp cât mai scurt în interiorul acestora.

Persoanele care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 (de exemplu, vârsta peste 65 de ani, persoane ce se declară cu diabet zaharat sau alte boli cronice, persoane cu imunitate deficitară) pot solicita acces prioritar în localul de vot. Accesul va fi dispus de președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare prin măsuri organizatorice.

Marcarea locurilor de staționare în sediile secțiilor de votare și în afara acestora astfel încât să se asigure menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanții la procesul electoral.

Persoanele odată intrate în sectiile de votare trebuie să evite atingerea, pe cât posibil, a suprafetelor.

► Vor fi amplasate flacoane cu soluție dezinfectantă pentru mâini în interiorul și exteriorul secțiilor de votare. Obligatoriu alegătorii se vor dezinfecta atât la intrarea/ieșirea în și din secția de votare, cât și la intrarea/ieșirea în și din cabina de votare.

La intrarea în sectiile de votare se va măsura temperatura alegătorilor cu termoscannere non conctact.

► În sala unde se votează vor fi prezenți maxim 5 alegători , astfel încât să fie respectată distanțarea fizică de minim 1 metru între persoane.

Odată intrat în sala de votare, alegătorul se va îndrepta către biroul sau banca la care se află membrul biroului electoral al secției de votare care îi va prelua semnătura în lista electorală și va poziționa actul de identitate sau documentul de identitate, după caz, pe biroul sau banca respectivă, astfel încât atingerea acestuia de către membrii biroului electoral al secției de votare să nu fie necesară.

Se recomandă ca alegătorii să aibă asupra lor instrumente de scris.

După exercitarea dreptului de vot, alegătorul își va aplica singur, la indicația și sub supravegherea membrilor biroului electoral al secției de votare, timbrul autocolant ori ștampila cu mențiunea „VOTAT“, după caz, pe actul de identitate sau documentul de identitate.

► După fiecare utilizare, ștampilele cu mențiunea ”VOTAT” și instrumentele de scris vor fi dezinfectate. Se va asigura aerisirea localurilor de vota. Periodic cabinele de votare vor fi, de asemenea, dezinfectate.

Birourile la care vor sta membrii biroului electoral al secției de votare și operatorul de calculator vor fi dispuse astfel încât să fie obținută o distanță de minimum 1 metru între persoane, fără a bloca accesul în localul de vot, la urna de vot sau la cabinele de vot;

► Comisia care transportă urna mobilă nu va intra în locuința alegătorului, operațiunea de votare desfășurându-se la intrarea în aceasta și cu respectarea măsurilor de prevenție și distanțare fizică.

Membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare și personalul de pază care însoțesc urna specială trebuie să poarte mască și mănuși ce trebuie schimbate sau dezinfectate cu o soluție dezinfectantă pe bază de alcool la părăsirea fiecărei locuințe.

Alegătorul care votează prin intermediul urnei speciale va purta obligatoriu mască, își va dezinfecta mâinile înainte de preluarea buletinelor de vot și a ștampilei cu mențiunea „VOTAT“, Pentru identificare își va înlătura pentru scurt timp masca, după care o va repoziționa acoperind nasul și gura. Alegătorul va semna în lista electorală utilizând ori de câte ori este posibil pixul personal.

Ștampila cu mențiunea „VOTAT“ și, dacă este cazul, pixul utilizat de alegător se dezinfectează după votare de către unul dintre membrii echipei care transportă urna specială prin pulverizare/ștergere cu soluție dezinfectantă sau prin ștergere cu șervețele/lavete impregnate cu dezinfectant pe bază de alcool.

 


Alte stiri si evenimente:https://www.frumuseni.ro/stiri-locale/detalii/15-azi-14-septembrie-2020-incepe-anul-scoalar-20202021.html

Azi, 14 septembrie 2020, incepe anul scoalar 2020/2021

EVENIMENT / Luni, 14 Septembrie, 2020 08:58

https://www.frumuseni.ro/stiri-locale/detalii/14-focar-de-pesta-porcina-africana-confirmat-in-localitatea-ghioroc.html

FOCAR DE PESTA PORCINA AFRICANA CONFIRMAT IN LOCALITATEA GHIOROC

STIRE / Miercuri, 09 Septembrie, 2020 12:37

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si dorim sa confirmi acordul tau.