Azi, 14 septembrie 2020, incepe anul scoalar 2020/2021

EVENIMENT / Luni, 14 Septembrie, 2020 08:58
Azi, 14 septembrie 2020, incepe anul scoalar 2020/2021

Stimati părinţi,

 

În acest an clopoţelul va anunţa începutul unui nou an şcolar într-un mod deosebit. Nu ne vom întâlni la o festivitate de deschidere a anului şcolar aşa cum eram obişnuiţi. Copiii vor veni la şcoală, preluaţi la intrare de către personalul unităţii şi îndrumaţi spre clase.

Prima zi de școală

În prima zi (14 septembrie 2020) vor participa la întâlnirile de început pe clase astfel: în intervalul orar 9.00-10.30, ciclul gimnazial, respectiv 9.30-11.00, ciclul primar. Începând din 15 septembrie, elevii vor fi prezenţi conform orarului comunicat. Accesul elevilor de gimnaziu se va face în intervalul 8.30-9.00, iar al elevilor de ciclu primar în intervalul 9.00-9.30. Grădiniţele vor respecta programul comunicat în cadrul grupurilor cu părinţii.

Cum se vor desfasura orele

În contextul începerii noului an şcolar, conducerea Şcolii Gimnaziale Frumuşeni vă aduce la cunoştinţă modul în care s-a pregătit pentru a asigura cele mai bune condiţii de învăţare pentru copiii Dumnevoastră. Toate acţiunile desfăşurate au fost sprijinite de către autorităţile locale, care au dat dovadă de maximă implicare.

Orarul va fi stabilit astfel încât să nu se suprapună pauzele de la ciclul primar cu pauzele de la ciclul gimnazial. Astfel gimnaziul va începe orele la ora 8.00, iar ciclul primar la 8.30. Ora va fi de 50 de minute, iar pauza de 10 minute. Ciclul gimnazial va intra în şcoală în intervalul 7.30-7.55, iar ciclul primar în intervalul 8.00-8.30. La grădiniţă intervalul orar va fi 8.00-8.30, excepţie fiind la Grădiniţa P.P. Frumuşeni care preia copiii de la ora 7.00. Părinţii NU au acces în incinta instituţiilor şcolare şi trebuie să păstreze distanţa fizică la intrare/ieşire. Copiii vor fi preluaţi de personalul unităţilor care posedă un certificat care atestă efectuarea unor măsuri de igienă.

Elevii şi personalul şcolii vor purta măşti asigurate de către autorităţile locale. Copiii de la grădiniţe NU trebuie să poarte măşti.

În pregătirea unităţilor şcolare s-a avut în vedere fiecare dintre cele trei scenarii discutate/propuse de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Astfel, pentru scenariul verde toţi copiii vin la şcoală/grădiniţă, clasele/grupele au fost organizate cu mobilier care să asigure distanţarea fizică la 1 m, conform reglementărilor în vigoare. La Grădiniţa P.P. Frumuşeni au fost achiziţionate 10 pătuţuri, astfel încât şi la etapa de somn să fie respectată regula distanţării fizice.

Pentru scenariul galben o parte din elevi vin la şcoală, cealaltă parte ramâne acasă

În cazul scenariului roşu toti copiii învaţă acasă,

 

Orarul autobuzului

Programul autobuzului va respecta orarul întocmit. Astfel, în intervalul 7.20-7.50 va transporta ciclul gimnazial, iar în intervalul 8.00-8.30 va transporta ciclul primar. Staţiile vor rămâne aceleaşi ca anul precedent , iar plecările se vor stabili în funcţie de orarul şcolar. Autobuzul a fost reabilitat şi igienizat. Şi în autobuz se respectă regula distanţării fizice şi purtarea măştii.

 

Mai multe detalii veţi primi la întălnirile cu părinţii organizate în perioada 7-10 septembrie, conform unui grafic.

 

Şcoala Gimnazială Frumuşeni beneficiază de sprijinul autorităţilor locale care achiziţionează 180 de tablete pentru elevii şcolii, 6 laptopuri şi 13 camere mobile care vor asigura învăţarea online, respectiv materiale de protecția faciale (măști) și dezinfectanți. Şcoala s-a conectat la o platformă pe care vor lucra elevii şi cadrele didactice.

S-a reabilitat acoperişul Grădiniţei P.P. Frumuşeni care, dupa 8 ani de funcţionare, a fost afectat de vremea capricioasă. Lucrări de reparații s-au efectuat şi la acoperişul şcolii. Toate unităţile școlare au fost igienizate şi dezinfectate.

Având în vedere evoluţia virusului SARS COV2, Şcoala Gimnazială Frumuşeni, cu sprijinul autorităţilor locale, s-a preocupat pentru a asigura condiţii cât mai bune pentru elevii săi, indiferent de scenariul care se va aplica pentru acest an şcolar.

 

Aşteptăm cu nerăbdare începutul anului şcolar! Sperăm într-o colaborare la fel de bună cu Dumnevoastră părinţii, cărora vă mulţumim şi vă transmitem urări de bine. Mulţumim şi autorităţilor locale, care au sprijinit permanent nevoile unităţilor şcolare şi s-au preocupat de asigurarea celor mai bune condiţii pentru actul educativ.

Aşteptăm cu nerăbdare întâlnirea cu copiii!

 

Cu deosebită consideraţie,

Director prof. Amelia Andreia Martin

 

 


Alte stiri si evenimente:https://www.frumuseni.ro/stiri-locale/detalii/14-focar-de-pesta-porcina-africana-confirmat-in-localitatea-ghioroc.html

FOCAR DE PESTA PORCINA AFRICANA CONFIRMAT IN LOCALITATEA GHIOROC

STIRE / Miercuri, 09 Septembrie, 2020 12:37

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si dorim sa confirmi acordul tau.