FOCAR DE PESTA PORCINA AFRICANA CONFIRMAT IN LOCALITATEA GHIOROC

STIRE / Miercuri, 09 Septembrie, 2020 12:37
FOCAR  DE PESTA PORCINA AFRICANA  CONFIRMAT IN LOCALITATEA GHIOROC

INFORMARE!

FOCAR DE PESTA PORCINA AFRICANA CONFIRMAT IN LOCALITATEA GHIOROC

 

ALUNISUL se afla în zona de supraveghere

 

Directia Sanitara Veterinara și pentru Siguranța Alimentelor Arad (DSVSA Arad) a anuntat printr-o adresa oficiala ca, pe raza localitatii Ghioroc a fost confirmata  (la data de 08.09.2020) existenta unui focar de pesta porcina africana, fiind luate măsurile imediate de izolare și eradicare a acestuia.

De asemenea, incepand cu 08.09.2020,  au fost instituite zone de protecția (Ghioroc, Minis, Cuvin și Paulis), respectiv de supraveghere – pe raza localitatilor ALUNIS, Lipova, Zabrani, Neudorf, Baratca, Cladova, Sambateni, Covasant, Cicir și Mandruloc.

 

Potrivit adresei DSVSA Arad:

Mișcarea animalelor din zona de supraveghere este restrictionata astfel:

- deplasarea si transportul porcilor pe drumurile publice sau private sunt interzise, cu exceptia cazului in care sunt avizate de autoritatea veterinara locala.

Aceasta interdictie nu trebuie aplicata tranzitului porcilor pe sosea sau pe calea ferata daca tranzitul se face fara descarcare sau oprire.

Poate fi acordata o derogare în cazul porcilor destinati taierii, care provin din exteriorul zonei de protecția și se îndreaptă spre un abator situat în zona mentionata anterior pentru taiere imediata.

Nici un animal domestic nu poate intra sau ieși dintr-o exploatatie în cursul primelor șapte zile fără autorizarea autorității veterinare locale.


Alte stiri si evenimente:https://www.frumuseni.ro/stiri-locale/detalii/15-azi-14-septembrie-2020-incepe-anul-scoalar-20202021.html

Azi, 14 septembrie 2020, incepe anul scoalar 2020/2021

EVENIMENT / Luni, 14 Septembrie, 2020 08:58

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si dorim sa confirmi acordul tau.