Prezentarea Comunei Frumuseni

Prezentare Locala
Informatii utile despre comuna Frumuseni

Primaria Comunei Frumuseni

Comuna Frumuseni, comuna nou infiintata, se afla situata in nord-estul Campiei Vingai, la o distanta de 15 km de Municipiul Arad, fiind compusa din satele Frumuseni si Alunis. Ca pozitie geografica, satele Frumuseni si Alunis sunt asezate la sud de raul Mures, intre comunele Fantanele si Zabrani.

Zona comunei Frumuseni a fost favorizata de configuratia geografica, de factori dinamici si pozitia hidrografica dominata de cursul Muresului.


Istoricul Localitatii
Date istorice despre comuna Frumuseni

Parc - Comuna Frumuseni

Prima atestare documentara a localitatii Frumuseni dateaza din anii 1080-1090, desi urmele locului dateaza din epoca bronzului pe teritoriului comunei in locul cunoscut sub denumirea ’’Dosul Caprei”. Comuna Alunis a fost mentionata pentru prima data in anul 1828. Din punct de vedere istoric localiatea Frumuseni apare sub acest nume doar din anul 1766, cand a fost reintemeiata cu ajutorul a 210 familii de origine germana si de religie catolica.


Manastirea Bizere
Situl arheologic din comuna Frumuseni

Dosul Caprei - Alunis

Situl arheologic Frumuseni Manastirea Bizere, se afla la 1.5 km nord-est de localitatea Frumuseni si la 12 km est de Arad, in lunca Muresului, pe malul stang al Muresului, in locul numit “Fantana turcului”. In anul 1183 a fost atestata pentru prima data abatia care avea hramul Sfintei Fecioare Maria, pentru ca la sfarsitul secolului al XII-lea manastirea Bizere sa functioneze ca lacas benedictin, aflat sub patronaj regal.

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si dorim sa confirmi acordul tau.