Proiecte si Investitii

Dezvoltarea zonei industriale Frumuseni

Viitorul oricarei comunitati va fi remarcat, indiscutabil, de resursele proprii pe care va sti sa si le produca si sa le aiba la dispozitie.

Zona industriala este un balon de oxigen de care are nevoie orice comunitate dornica de progres si dezvoltare.

Fara resurse independente de buget nu se pot face lucrari de dezvoltare pe termen mediu si lung al unei localitati. In acest context, mai ales avand in vedere problemele cu bugetul de la centru, dezvoltarea zonei industriale Frumuseni este o solutie bine aleasa de catre primar si toti cei care s-au implicat in sprijinirea acestor proiecte.

La ora actuala Primaria comunei Frumuseni se poate mandri cu unele firme din zona industriala care au castigat diferite proiecte. Dintre care amintim:

Jasmine Flower S.R.L. – aceasta firma isi desfasoara activitatea pe o suprafata de circa 15.000 mp. Aceasta firma a castigat un proiect pe cultura plantelor si florilor.

Remat S.A. – a inceput lucrarile la constructia halei. Aici vor lucra circa 20 de oameni, iar investitia va fi de peste 2 milioane de euro.

Phalaenopsis S.R.L. – se ocupa de cultura legumelor si a florilor, aici pot lucra frecvent circa 15 persoane ca sezonieri.

Securo Tech S.R.L. – aceasta firma investeste aprox. 4 milioane de euro, fiind in cautarea de personal pentru angajare.

Pentru muncitorii necalificati firma Securo Tech S.R.L. ofera un salariu plus bonuri de masa si transport (abonament autobuz). De asemenea, posturi disponibile sunt si pentru lacatusi mecanici si femei pentru mecanica fina.

Prezentand cateva firme care au reusit sa se integreze cu succes in zona industriala Frumuseni, conducerea primariei Frumuseni doreste sa vina in sprijinul viitorilor investitori care dresc sa-si desfasoare activitatea pe raza localitatilor Frumuseni si Alunis.

Prezentare Generala a activitatii Primarului  Comunei Frumuseni  in perioada 2009-2011

La inceputul mandatului, in iunie 2008 proiectele la care m-am angajat pe durata mandatului 2008-2012, pentru dezvoltarea socio-economica a comunei Frumuseni, au fost urmatoarele:
 1. Atragerea Comunei;
 2. Construirea unui sediu de primarie a unei gradinitel
 3. Extinderea si repararea trotuarelor;
 4. Pietruirea strazilor laterale;
 5. Atragerea investitorilor in vederea crearii de noi locuri de munca;
 6. Luarea deciziilor importante prin dezbatere publica cu participarea cetatenilor si o mai buna legatura cu autoritatile judetenel;
 7. Extinderea si filtrarea apei potabile in comuna;
 8. Introducerea retelei de canalizare si racordarea ei la oras;
 9. Infiintarea echipei de fotbal la Frumuseni si amenajarea bazei sportivel
 10. Infiintarea de noi parcuri si spatii de joaca pentru copii atat in Frumuseni cat si in Alunis;
 11. Si comuna noastra merita o sarbatoare a ei;
 12. Crearea unui punct de informare a cetatenilor.

La preluarea mandatului situatia existenta era:

 • Un primar fara primarie;
 • Datorii in valoare de 3 mld. lei.

 

 

 1. Referitor la primul punct promis, mentionez faptul ca am atras fonduri pentru derularea proiectelor necesare in vederea dezvoltarii comunei;
 2. In momentul de fata noua primarie este in curs de finalizare, urmand sa ne mutam in ea in luna septembrie anul curent. Referitor la suma de 3 mld. lei, suma care a ramas de achitat din vechiul mandat, mentionez faptul ca s-a achitat aceasta suma. In ceea ce priveste construirea unei gradinite in loc. Frumuseni, proiectul tehnic este gata iar documentatia aferenta este depusa pe S.E.A.P.. In data de 18.08.2009 va avea loc licitatia publica privind atribuirea contractului de lucrari pentru obiectivul “Construire gradinita P.P. si P.N. in comuna Frumuseni, Jud. Arad”, urmand ca, societatea eligibila care va castiga licitatia sa inceapa executia prezentei lucrari.
 3. Extinderea si repararea trotuarelor – S-a facut un S.F. in ceea ce priveste extinderea si repararea trotuarelor din comuna, urmand ca in anul 2010 sa ne apucam si de aceasta lucrare.
 4. De asemenea, s-au pietruit toate strazile laterale din Frumuseni si satul apartinator Alunis.
 5. Totodata, am demarat procedurile necesare in ceea ce priveste atragerea de noi investitori pe raza comunei si concomitent crearea de noi locuri de munca pentru persoanele din comuna. In acest sens, in zona sant urmatorii agenti economici: S.C. Eurostructur S.R.L., S.C. Mecanica Poiana Rusca S.R.L. – care exploateaza produse balastiere cu transformarea in etapa a II a in zona de agrement cu iaz piscicol, S.C. Securo Tech S.R.L. –este fabrica de lacate, S.C. Jasmine S.R.L., S.C. Phalaenopsis S.R.L. care are ca obiect de activitate sera legume si sera flori.
 6. Toate sedintele au fost publice, iar cetatenii de pe raza comunei au putut participa si au luat cuvantul pentru a-si exprima punctul de vedere si doleantele in ceea ce priveste orice problema personala sau care tine de comunitate. De asemenea, pentru derularea in bune conditii a tuturor proiectelor initiate pana in momentul de fata s-a colaborat in permanenta cu toate serviciile din cadrul Consiliului Judetean Arad.
 7. S-au facut demersurile necesare in ceea ce priveste bransarea retelei de apa la Alunis. Totodata este finalizat S.F. si PT-ul in ceea ce priveste derularea lucrarii privind obiectivul “Infiintare sistem de alimentare cu apa in localitatile Frumuseni si Alunis, Jud. Arad”, urmand ca in luna august sa derulam procedura pentru atribuirea lucrarii persoanei juridice care va fi eligibila si va castiga la licitatie.
 8. In ceea ce priveste reteaua de canalizare mentionam ca avem in proiect inceperea acestei lucrari in anul 2010.
 9. Dupa posibilitati, se sustin financiar, echipele de fotbal de la Alunis si Frumuseni.Totodata s-au facut demersuri catre Compania nationala de Investitii S.A. Bucuresti, in ceea ce priveste construirea unei Sali de sport pe raza comunei si infiintarea unui bazin de inot. Avem promisiuni ca aceste lucrari vor incepe in anul 2010.
 10. S-a mutat si modernizat locul de joaca pentru copii de la Alunis si s-a modernizat locul de joaca de la Frumuseni.
 11. Avand in vedere, existenta pe raza comunei noastre a Sitului Arheologic Bizere, am hotarat sa sarbatorim ziua comunei in fiecare an in prima dumineca din luna septembrie pe locul unde se afla acest sit si ramasite din Fantana Turcului. Astfel, am ingradit si am amenajat amplasamentul mai sus amintit pentru a putea desfasura activitati aferente in acest sens.
 12. Toti cetatenii comunei sant informati despre proiectele care se deruleaza in comuna, despre noutatile legislative, despre evenimentele care se petrec cu diferite ocazii, prin publicatia locala “Focus”.

Pe langa lucrurile promise de mine la preluarea mandatului am mai intreprins urmatoarele proiecte pentru comuna:

 • s-au montat toteme in Comuna Frumuseni;
 • s-au realizat lucrarile de igienizare la scolile si gradinitele din comuna. S-au facut demersurile necesare pentru asigurarea cu lemne a acestora;
 • s-a introdus iluminatul stradal in comuna Frumuseni, avand ca obiectiv pe langa asigurarea sigurantei cetatenilor si reducerea cheltuielilor publice;
 • s-a achizitionat un microbuz scolar pentru transportul elevilor la scoli, la diferite activitati si concursuri la care acestia iau parte atat pe raza judetului Arad cat si in alte judete;
 • s-au facut demersuri in ceea ce priveste Ordinul Prefectului referitor la Legea nr. 247/2005 pentru retrocedarea terenurilor preluate in mod abuziv.
 • in temeiul reglementarilor Legii nr. 15/2003 privind Sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala, s-au atribuit loturi la tineri pentru locuri de casa;
 • cu sprijin financiar de la Consiliul Judetean Arad (28.000 euro), s-a cumparat de la Parohia Catolica Lipova, terenul si Scoala veche germana.
 • se urmareste o mai buna organizare si eficientizare a muncii personlului din cadrul Primariei Frumuseni;
 • de asemenea, s-au intreprins masuri in ceea ce priveste aducerea de la Politia Judetului Arad a personalului si a aparaturii necesare, in vederea intocmirii Cartilor de identitate ale cetatenilor de pe raza comunei Frumuseni.In continuare, o sa depun toate diligentele si eforturile pentru bunul mers al comunei si al institutiei pe care o conduc.

 

In continuare, o sa depun toate diligentele si eforturile pentru bunul mers al comunei si al institutiei pe care o conduc.