Interviu cu primarul Andronic Reginald

Buna ziua. Ce mai faceti domnule primar?

–      Ma zbat sa asigur functionarea institutiilor si realizarea proiectelor.

Cat de dificil va este acum?

–      Foarte greu. Vremurile acestea ne afecteaza si pe noi, insa eu nu stiu sa ma plang, ci sa ma stradui sa gasesc solutii. Consider ca de aceea oamenii au incredere in mine si m-au ales primar, ca sa gasesc solutii. Mergem inainte.

Ce ati mai facut in ultima vreme?

–      Of! Destule. Hai sa le luam sistematic. Am reusit sa termin renovarea Caminului Cultural din Alunis, complet interior/exterior, plus cateva amenajari exterioare, ca sa dau o fata mai moderna, mai verde si mai frumoasa zonei.

Caminul din Frumuseni l-am finalizat in interior, complet (zic eu ca arata destul de bine), iar acest lucru poate fi apreciat de toti cei care vor sa vina sa-l vada. Exteriorul il vom finaliza anul viitor cand voi face o amenajare (parc cu flori si verdeata) in fata caminului.

Poate multi se intreaba de ce ati acordat o asemenea importanta caminelor culturale?

–      Consider ca sunt reprezentative pentru comunitate. Vedeti dumneavoastra, pe langa toate cele, avem nevoie si de cultura, in viata de zi cu zi. Acea cultura importanta pentru noi cei de la sat: nunti, botezuri, parastase, evenimente artistice, sedinte publice, etc.

Sa trecem mai departe de camine. Ce ati mai facut?

–      Fundatia la gradinita noua este gata si mi-as dori ca anul viitor sa putem finaliza intreaga constructie. Am reabilitate instalatiile electrice la Scoala din Frumuseni si am terminat terenul de minifotbal din Alunis.

–      Pregatesc restul strazilor pentru asfaltare, atat cele din Frumuseni cat si cele din Alunis. In acest scop am demarat lucrul la pietruirea si aranjarea lor pentru a fi pregatite de asfaltare.

–      Petruirea se face in etape, in functie de resursele financiare pe care le avem in bugetul local. Paralel continuam lucrarile la reteaua de apa.

Am inteles ca ati deparat un proiect deosebit.

–      Da, asa este. Am demarat un proiect pilot pe zona de Vest, vizat de Consiliul Local, proiect in care am implicat scolile din Frumuseni si Alunis si A.S. (Asociatia Sportiva) Alunis.

–      Proiectul are ca scop principal atragerea copiilor spre sport, miscare si sanatate. Socializarea este un alt element important al acestui proiect. Despre ceste vorba. Am adus toti copii scolari, din Alunis si Frumuseni, dornici de sport, la baza sportiva Alunis, unde au fost impartiti in grupe de antrenament.

–      Copiii se aduna de doua ori pe saptamana sub indrumarea domnului Precup Viorel (angajat al primariei). Acesta ajutat de alti pasionati de fotbal din Alunis incearca sa insufle copiilor dragostea pentru sport, natura si sanatate. Suntem siguri ca nu toti vor fi campioni, dar avem convingerea ca tuturor le va prinde foarte bine.

As mai avea multe de discutat cu dumneavoastra, dar vom lasa continuarea dialogului pentru o alta ocazie. Sanatate si mult succes mai departe . . .

Articol preluat din revista Focus editata de consiliul local al comunei Frumuseni.